Erikoisosaamistamme on yhdistää elinkeinon kehittäminen, luovat alat ja liiketoiminta. Monet projekteistamme sivuavat näitä teemoja.

Viennin edistäminen

Cultural Vitamin on erikoistunut ranskankielisten markkinoiden avaamiseen suomalaisille yrityksille. Olemme kansainvälisen myynnin apu asiakkaidemme eri tarpeisiin. Meillä on runsaasti kokemusta valmistavan teollisuuden asiakkaista niin teknisiltä kuin design-alalta. Asiakkaamme saavat meiltä markkinatietoa, kontakteja, ideoita ja apua myynnin kehittämiseen (mm. tapahtumat, messut) ja myynnin tukea.

Teemme yhteistyötä TeamFinland-toimijoiden, kuten Suomen suurlähetystö Pariisissa, Business Finland sekä Institut Finlandais-Suomen Pariisin Instituutti kanssa. Autamme yrityksiä tarvittaessa hakemaan rahoitusta kansainvälisen myynnin suunnitelmiin ja käynnistämiseen.

PDF: Esittely Cultural Vitamin konsulttipalvelut 2023

Kulttuurimatkailuhankkeet

Olemme ideoineet ja toteuttaneet useita hankkeita. 2020-2021 tuottamamme projektit ovat sisältäneet niin kulttuurimatkailun potentiaalin kartoittamista, kehittämissuunnitelmia ja täytäntöönpanoa kuin tulosten arviointia. Hankkeissa on tuotettu sekä infrastruktuuria että sisältöä. 

Esimerkkejä

2020 

  • Kulttuurimatkailun potentiaali – selvitys kulttuuriperinnön hyödyntämisestä maaseudun elinkeinon kehittämiseksi. Rahoitus: Visit Finland/Business Finland.
  • Kulttuurimatkailureitti ja -kartta: Ruoveden kirkonkylän kulttuuripolku. Rahoitus: Opetus- ja kulttuuriministeriö.

2021  

  • Ruoveden kulttuurihistoriaa esittelevä pysyvä näyttely “Kohtaamisia Ruovedellä – Kulttuuripitäjän elämää ja ihmisiä” (Ritoniemen tuvan näyttelytila, Ruovesi, 2021). Rahoitus: Pirkanmaan ELY-keskus.
  • Matkailijan infrastruktuuria: viitoitukset, penkit, infotaulut. Rahoittajia Ruoveden kunta, Pirkanmaan ELY-keskus
  • Kunnan kesämatkailun kehittämissuunnitelma, markkinointi, viestintä ja palvelutuotanto (paikkakunta: Ruovesi). Rahoitus Ruoveden kunta.  

Kulttuurialan konsultointi

Luovuus, ketteryys ja kustannustehokkuus ovat yhä tärkeämpiä taitoja nopeasti muuttuvissa ympäristöissä. Kulttuurialan toiminta on tukeutunut Suomessa vahvasti julkiseen rahoitukseen. Uskomme, että yksityisen ja julkisen rahoituksen yhdistäminen, kolmannen sektorin osallistaminen, liiketoiminnan kehittäminen ja kuluttajalähtöinen palvelumuotoilu ovat avaimia kulttuuripalveluiden menestykselle tulevaisuudessa. 

Esimerkkejä

  • Arkkitehtuuriin ja Alvar Aallon kulttuuriperintöön liittyvän Amis Maison Carré-ystäväyhdistyksen varainkeruu: strategian laatiminen ja myyntikampanjan toteutus, tapahtumatuotanto (2019-2022) yhdessä yhdistyksen puheenjohtajiston kanssa.
  • Kuvataiteilijoiden viestintä ja mediasuhteet: asiakkaita mm. valokuvataiteilija Elina Brotherus.

    PDF :Matkailu ja kulttuuriperinto infrastruktuurituotteet CulturalVitamin Oy 2023

Cultural Vitamin Oy on luonut KaunisKylä-tuoteperheen, joka koostuu kodinsisustus-, paperi- sekä lahjatavaratuotteista. Konsepti on syntynyt kulttuuriperinnön vaalimisen ja kulttuurimatkailun palvelumuotoilun ideoista. Tavoitteena on kehittää liiketoimintaa, joka kannustaa ja palkitsee paikallisia käsityöläisiä ja perinteistä maaseudun pienteollisuutta.  

Kesällä 2022 lanseerasimme Pop Up Shop-konseptin Ruovedellä. Vilkkaan mökkikunnan kirkonkylällä sijainnut KaunisKylä Pop Up –puoti saavutti suuren suosion. Pop up tapahtumat täydentävät vastedes verkkokauppaamme myynnin kivijalkana. Seuraavan kerran Pop Up on avoinna Ruovedellä 1-21.12.2022.

KaunisKylä tuotteita

Kesällä 2021 julkaistu Ruovesi-mallisto on suunniteltu yhteistyössä pirkanmaalaisen kuvittajan Anna Häyrysen kanssa. Kuosin piirustukset esittelevät Näsijärven rannoilla sijaitsevan pienen kulttuuripitäjän rakennuksia ja maisemia. Mallisto on 100% kotimaista tuotantoa: suunnittelu, valmistus ja materiaalit suomalaista alkuperää. 

Keväällä 2022 julkaistiin 100% kotimainen mäntyjakkara. Se on malliltaan perinteinen talonpoikaisjakkara, kevyt ja helppo nostaa, mutta tukeva istua. Jakkara valmistetaan käsityönä pirkanmaalaisella maalaistilalla kotimaisesta liimapuulevystä. Jakkara viimeistellään Ruoveden kunnan työllistettävien työpajalla. Tuotetta löytyy useissa väreissä sekä koossa.
Mallisto kasvaa syys-talven 22/23 aikana.

Kesällä 2022 julkaistu Matkailuteema-mallisto jatkaa Näsijärven seudun esittelemistä pilke silmäkulmassa. Mallistoon kuuluu paperituotteita sekä keittiötekstiilejä, kaikki 100% kotimaista tuotantoa.

Valikoima kasvaa yhä, seuraa KaunisKylää somessa, niin kuulet ensimmäisenä uutuuksista.

PDF: KK Katalogi Yrityslahjat 2023

Tutustu tuotteisiin ja tee ostoksia verkkokaupassamme